God is een woord
Via het woord god (uit het Sanskrit, Gud) proberen mensen de basisprincipes van het universum te beschrijven. Zoals geldt voor elk ander woord, is ‘god’ alleen een betekenis die - door ieder voor zich - aan het woord wordt gegeven.
het woord g.o.d. vat het scheppingsprincipe van het uniVersum samen: Generate, Operate, Destroy. Belangrijker is dde impliciete 4de factor: Integratie; Integrate - Generate Operate Destroy (i.-g.o.d.). Dit is exact het principe van informatie integratie wat we zien (en mee werken) in ons lichaam. i.-g.o.d. is het basisprincipe van schepping, zoals we dat be-leven in ons lichaam.
Het woord ‘god’ beschrijft dat wat we niet kennen, groter is dan we kennen, en meeromvattend is dan we kunnen kennen: het bestaan van het universum als geheel, en bestaan als geheel. Het woord is daardoor per definitie misleidend: het beschrijft dat wat we niet (kunnen) kennen in termen van dat wat we wel kennen. Ook probeert het dat wat we niet zijn te beschrijven in termen van dat wat we wel beleven.
Het woord ‘god’ is daardoor de basis geworden van veel misleiding. Het is een generalisatie, en abstractie, van dat wat we specifiek en concreet kennen. Doordat het een abstractie benoemt in dezelfde soort van taal als we gebruiken voor concrete dingen, lijkt het - voor sommigen - alsof het concreet is. Daardoor is het woord voor veel mensen verwarrend: het doet alsof we dat wat we niet (kunnen) kennen, wel kunnen kennen. Het woord is specifiek gevaarlijk wanneer het op deze gronden wordt gebruikt om andere mensen te manipuleren.
- Het woord ‘god’ is niet los te zien van politiek en manipulatie.
Dit is ondermeer te zien in leiders van verschillende geloven die zeggen dat hun ‘god’ ‘de ware’ ‘god’ is ; maar dat die anders zou zijn dan die van de andere geloven. Het woord ‘god’ beschrijft het universum; er is in die zin maar één god; daarin zijn geen verschillen. Op het moment dat mensen beweren dat de ene ‘god’ en de andere ‘god’ zouden verschillen, dan praten ze niet over ‘god’(het universum) maar over hun eigen (politieke) verschillen. Dit is heel praktisch te ervaren in de schijnbaar grote culturele verschillen tussen Islam, Christendom en Judaïsme, die allemaal zijn gebaseerd op de Faraonische traditie. In de basis zijn ze allemaal hetzelfde geloof; alleen de vormen verschillen.
|